Jaja, je hebt het goed gelezen: werken in de bib. Ik werk namelijk in een mega coole bib, de erfgoedbibliotheek aan het Hendrik Conscienceplein. Da’s dat ene plein met een kerk, een standbeeld van iemand (die iemand is Hendrik Conscience moest je het niet weten) én dronken mensen. Soms ook eens wat straatmuzikanten, maar vooral dronken mensen. In ieder geval, werken bij deze bib is THA BOMB! Ik heb misschien zeer weinig ervaring qua werkplekken, maar ik kan je verzekeren dat dit een van de betere jobs zijn die een jobstudent kan doen. Plus, er zijn hier toffe collega’s én je verdient echt wel veel. Wat nog een mega groot pluspunt is, is dat ik nu een kleine voorsprong heb op hoe ik later oude bronnen kan raadplegen voor mijn thesis, paper, dagboek, wat dan ook. Deze plek is echt ideaal om te leren, en ook wel super fris. (Nu lijkt het wel of ik reclame maak maaaaar, dat is niet zo)

Maar een bib, da’s toch saai?

Soms wel ja, maar is elke job niet met momenten, al zijn het er weinig, saai? In het begin was het wel saai, maar mijn baas zoekt altijd interessante taken om te doen zodat ik niet in slaap zou vallen en zodat de vaste medewerkers minder administratieve taken hebben. Met administratief bedoel ik niet boekhouden, maar zoeken of er een bepaald boek al in de catalogus staat of niet, opzoekwerk doen voor klanten of vragen verzinnen voor hun workshops. Klinkt waarschijnlijk nog steeds saai hé? Tja. Dan klinkt het maar saai. Ik geniet echt van deze job. Ik ben wel moe op het einde van de dag, maar ik heb wel altijd een voldaan gevoel van mijn werkdag wanneer ik thuiskom en een enorme boefkick krijg en alles eet wat te eten valt.

Dusss…

Ik wil er alleen maar even op wijzen dat niet elke job achter een bureau saai is. Wie weet ga je tijdens de zomer als boekhouder werken bij het familiebedrijf en verdien je niet alleen cash, maar ook veel ervaring. Veel goede, handige én toffe ervaringen. Zelf had ik niet echt gehoopt dat ik bij de erfgoedbib zou moeten werken, maar het gaat me veel beter af dan dat ik dacht.

Fijn fijn, maar hoe kwam je zelfs hier terecht?

De Twitter-pagina van Stad Antwerpen. Rond de periode van januari-februari zetten ze een hele lijst met jobaanbiedingen. Genoeg voor iedereen, of toch veel studenten. Het enige wat zeker nodig is om te kunnen solliciteren, is een strafregister. Waarom? Waarschijnlijk om gewoon te zien of de stad geen criminelen aannemen als ambtenaren. Of iets anders kan ook natuurlijk. Ook best je aanmelden op Student@work, dan kan je ook ineens zien hoeveel dagen je over hebt en zullen je ouders je dankbaar zijn omdat je het kindergeld niet in gevaar brengt.

Je kan me tot eind juli altijd professioneel zien shinen in de leeszaal, bij de microfilms of beneden aan de balie voor de tentoonstelling.

Groeten uit boekenland

Ange

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s