Zoals de meesten onder jullie al weten, woon ik nu voor de komende twee schooljaren in Montezuma, Las Vegas, in New-Mexico (jaja, Las Vegas! Lol dit is niet de Las Vegas die jullie in jullie gedachten hebben). Sinds ik ben aangekomen is er nooit een dag voorbij gegaan wanneer ik uren aan een stuk, of minstens twee uur, niets te doen had. Nu vragen (hopelijk) sommigen onder jullie zich af wat ik heb gedaan.

Wat heb je gedaan Ange???

  • 9h + 3h

Het eerste wat ik heb gedaan is helemaal naar Albuquerque vliegen. Eerst had ik een vlucht van negen uur die vanuit Brussel naar Atlanta vloog om nadien drie uur naar Albuquerque te vliegen. “Doe nachtje door en slaap op het vliegtuig, wat ga je anders doen?!”, “slapen is voor de zwakkelingen”, “je hebt voldoende tijd om te slapen tijdens je vlucht”. Dit kreeg ik te horen and you know what? Het antwoord is NEEN. NEEN, DA GA NIII! Tenzij je veel cashflow hebt en in business class zit. In ieder geval, na die negen uur films/series/naar buiten kijken heb ik drie uur in een vliegtuigje gevlogen. Rond iets na zes kwam ik eindelijk aan in Albeq. om dan te horen dat ik pas tegen elf uur naar het campus ging. (side note: Albeq. Airport en UWC-USA campus is twee en een halfuur rijden) Na deze lange dag, kwam ik aan. Aan bij het mooie kasteel in het kleinen Montezuma met superenthousiaste co-years en superlieve roomie Ximena.

  • Walmart shoppin’

Omdat 99,99% sowieso iets belangrijk nodig heeft, zijn we naar Walmart gegaan. (side note: dat is de enige dichtstbijzijnde supermarkt in de buurt) Voordeel aan deze supermarkt: ze hebben alles, in grote formaten en het is goedkoop. Nadeel: je koopt minder noodzakelijke maar nog steeds noodzakelijke dingen, zoals een 1.6 kg Skittles zak.

  • Kamperennn

Van maandag t.e.m. woensdag was ik zeer non-actief op sociale media. Waarom? We zijn gaan kamperen. Niet kamperen zoals de meeste Chiro en Scouts mensjes onder jullie kennen, maar we zijn gaan kamperen in –voor mij toch- de meest fanciest kampeersite in heel mijn leven. Douches en toiletten waarom proper mét airco, we kregen drie keer per dag voedsel, we sliepen op bedden met matrassen like whaaat!

DSCF0145 DSCF0148 DSCF0178

  • Vriendschapsverzoeken versturen en accepteren

Na drie dagen met 200 mensen “samen” te leven kregen we echt de kans om elkaar al op ten minst een beetje te leren kennen. Wat small talk hier, wat diepere gesprekken daar. Na drie dagen de meest random vragen te stellen, heb ik vriendschapsverzoeken verstuurd en geaccepteerd, and it’s still coming.

  • 6 vakken

In het IB-programma moet ik zes vakken kiezen. Nu, het is niet zo gemakkelijk als dat je denkt… Ik moet Engels nemen (wat ik niet zo erg vind), dan moet ik een tweede taal kiezen, een level voor wiskunde (high level, standart level of math studies), een wetenschapsvak –wat echt de levende hel zal zijn-, social science (geschiedenis, economie zoals wij het niet kennen of cultural and social anthropoligy) en als laatste kan je één van de Arts-vakken kiezen maar dat is niet verplicht.

De rede waarom ik dit zeer stresserend vond was omdat we op dezelfde dag dat we info kregen over alle vakken we onze vakken ook al moesten kiezen. Je zou –of ik op ten minst- kunnen denken dat het goed meevalt, maar als je zoals ik totaal nog niet zeker bent over je toekomst en wat je allemaal aankan, dan wordt deze beslissing een pak moeilijker. Je kan wel van vakken veranderen, maar omdat we maar zes vakken hebben, is het belangrijk dat je op tijd verandert. Maaaar, voor de rest is alles nog steeds okidoki!

Dit is een kleine samenvatting van hoe de afgelopen dagen waren. Heb je vragen? Vraag maar en ik zal mijn best doen om zo duidelijk mogelijk een antwoord te geven. Oh, hier zijn wat sfeerbeelden van de afgelopen dagen, enjoy y’all!

DSCF0208DSCF0228DSCF0203

 

Xxx Ange-Vanessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s