Dag iedereen

Toen ik vertelde aan mensen dat ik in de Verenigde Staten ging studeren, waren ze zo jaloers en verbaasd. “OOOOH ZOOOO COOOOLLL!!! WAAR? NEW YORK?” Nope, New-Mexico. De blikken die ik nadien kreeg waren gewoonweg priceless. “Maar… Da’s in Mexico, ni?!” “Wa valt er daar nu te zien? Woestijn?!” “OOOOh Breaking Bad is daar opgenomen!”

-Nee, New-Mexico in de Verenigde Staten.

-Er is veel meer dan die landschappen die je tijdens Breaking bad ziet.

-Ja, juist.

Toen ik mijn school opzocht online en wat info kreeg van de tweedejaars hier, kreeg ik schrik. “Ik ga naar de middle of nowhere, godnondeju.” Dat was één van de meest foute dingen die ik ooit heb gezegd. Ja, New-Mexico is niet zoals de grote steden zoals New York of California, maar het is ook niet niets. Wat veel mensen niet weten over de Verenigde Staten, is dat dit mega groot land niet alleen maar over fastfood eten gaat, maar over de stammen die nog levend zijn. Er zijn zoveel nationale parken die waarschijnlijk veel impressionanter zijn dan safari’s in Afrika, vers voedsel bestaat hier en niet Amerikanen staat achter Donald Trump.

Omdat de UWC waar ik zit een Wildernis program heeft, bieden ze vaak (dag)uitstappen aan. Vorige maand zijn er een paar leerlingen weer gaan kamperen in de bergen en was er sneeuw, vandaag (7 november) ben ik naar de Tent Rocks geweest en binnenkort kan je gaan kajakken. Omdat the Land of Enchantment veel aan te bieden heeft, valt er altijd wel wat nieuw te beleven. Hier zijn wat foto’s:

DSCF2795
Oh ja, ik heb een tijdje geleden mijn haar geknipt dus de lange dreads zijn weg 🙂
DSCF2816
Adembenemende plek
DSCF2778
Carlie aan de rand van een klif
DSCF2708
de Tent Rocks

DSCF2668

Long story short: beleef eerst hoe een plek is voor je er een oordeel over veld. Ja, een plek kan gevaarlijk zijn, er niet netjes uitzien of het grootste aantal overgewichten mensen bevatten, maar zonder het verhaal en/of de geschiedenis te leren van die plek, zal het hoog waarschijnlijk zeer moeilijk zijn om je in te beelden waarom sommigen besluiten om in die plek te wonen, de rest van hun leven daar door te brengen.

That was all for today

Knuffels vanuit het herfstachtige Montezuma

Ange

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s